I vackra Tåsjö kyrka kommer skolavslutningen för eleverna vid Tåsjödalen att få hållas.

Här firar man skolavslut i kyrkan – Kyrktåsjö och Fjällsjö

nyheter

2022-06-13 Fjällsjö skola kommer att ha skolavslutning i kyrkan. Samma blir det för Centralskolan i Hoting och Kyrktåsjö skola. Inga protester om platsen, uppger rektorerna Susanne Sjödin och Viktoria Tjärnlund.

Affärsnytt Norr ringer rektorerna Susanne Sjödin på Fjällsjö skola i Backe och Viktoria Tjärnlund vid Centralskolan i Hoting för att lyssna av vart de kommer att hålla skolavslutningen i år. Susanne berättar:

-Under två år när det var pandemi kunde vi inte samlas i kyrkan men nu går vi tillbaka till gamla traditioner igen. Det rör sig om 109 elever från förskoleklass till och med 9:an. Alla kommer att samlas i kyrkan och det har aldrig varit några diskussioner om att inte vara där, uppger hon.

Viktoria Tjärnlund är rektor för Centralskolan i Hoting och Kyrktåsjö skola och för hennes del var det inga problem för att samlas i kyrkan. Ingen har gått emot att samlas där och alla är förväntansfulla.

-Under två år har vi samlats här i Hotingsparken för avslutning på grund av pandemin, och det har väl varit roligt, kanske mest därför att det var så fint väder. Men nu återgår vi till att samlas i kyrkan igen. Det blir eleverna från Kyrktåsjö och Hoting som har avslutning i Tåsjö kyrka.

-Att samlas i kyrkan är en fin tradition som alla ser fram emot. Att vi har barn från andra länder och kulturer har aldrig varit något problem. Det blir 130 elever tillsammans och väldigt roligt att kunna samla barnen från Tåsjödalen i Tåsjö kyrka, uppger Viktoria Tjärnlund.

Skolan och kyrkan är överens om att hålla en neutral avslutning i kyrkan utan kyrkligt innehåll med predikan utan det blir sommartal av rektor och präst och givetvis sommarvisor.

Nu önskar vi på Affärsnytt Norr er alla ett härligt sommarlov.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr