Arkivbild från ett inbrott.

Gynnsamma förutsättningar för tjuvar

nyheter

2020-09-2 Nu stundar gyllene tider för de människor som är uti i syfte att göra inbrott och stjäla. Med mörkret kan de ostört agera och nu måste medborgarna vara extra försiktiga. Va observant på fordon eller personer på cykel som stryker runt fastigheter och ser ut att avvika från mängden. Polisen uppmanar till försiktighet.

Det har varit en del inbrott i Strömsund senaste tiden och det kan vara starten på en våg av brottslighet. Med mörkrets hjälp kan brottslingar härja rätt ostört många gånger. Som fastighetsägare ska man försöka förhindra att bli utsatt av inbrott och stöld genom att ha larm, att låsa de hus man äger, och sist men inte minst va uppmärksam om något verkar vara avvikande.

De flesta som begår brott använder sig av bil men nu uppmanas också folk att hålla koll på personer som antingen går eller cyklar. Först är de ute och ”rekar” och sedan slår de till. De som upptäcker något som inte stämmer, ta registreringsnummer, eller om någon avvikande person rör sig runt fastigheten, notera deras klädsel och utseende och ring Polisen nr 114 14.

Nyligen har både SCF Betongelement och Vattudalsskolan haft inbrott.

Gå in på polisen.se och läs vilka försiktighetsåtgärder man bör vidta för att i möjligaste mån förhindra brott.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr