Årets eldsjäl prisas. Classe Sundqvist.

Guldälggalan Strömsund 2022

nyheter

2022-10-2 I fredags arrangerades årets Guldälggala på Folkets Hus i Strömsund. Hedervärda pristagare i de olika grupperna presenteras. Ett stort grattis till alla pristagare.

Det var en festlig tillställning när årets Guldälggala arrangerades på Folkets Hus i Strömsund. Utsedd som årets eldsjäl blev, Classe Sundqvist.

Årets företagare: Clas-Göran och Gun-Britt Wallin, Plasthuset i Hoting AB. Prisutdelare Mats Danielsson Företagarna.

Motivering: Hållarbetsarbete ligger långt fram hos vår vinnare och skapar hållbara värdekedjor i flera led.
Företagaren har genom sitt mångåriga engagemang bidragit till personers välmående och hälsa både inom och utanför landets gränser.

Innovationskraften att gå sin egen väg och finna nya lösningar kännetecknar och är synonymt med vår företagare. Framgång kan även byggas i sämre tider. Vår företagare satsar långsiktigt och har tagit steget mot framtiden redan idag. Med Skandinaviens modernaste teknik och produktion är de unika i sin bransch.

Årets eldsjäl: Classe Sundqvist

Motivering: Just när vi tänkte att de gamla eldsjälarna inte orkade längre så dyker en ny hjälte upp!

Han är den nya eldsjälen som bygden så väl behöver och är inte bara initiativtagare utan också handlingskraftig. Han drog bland annat igång processen med att få fiber till Norråker och lade sedan hela sin semester på att gräva fram fibern. Han hugger tag i projekt, får med sig folk och ser till att saker blir gjorda!

Årets turismföretag: Hotell Stora Blåsjön

Motivering: Att våga, drömma och till slut få leva sin dröm med en hållbarhetstanke bakom allt man gör kräver planering och uthållighet. På menyn ser de till att vi kan njuta anrättningar tillredda av lokala råvaror, där det svenska möter det italienska. Det visar på äkthet och mycket känsla, vilket man också känner när man kommer innanför dörrarna. Skorna åker automatiskt av, man känner sig hemma.

Årets butik: Strömsunds blomsterhandel

Fanny Stengård, Heléne Stengård och Emelie Andersson, Strömsunds blomsterhandel.

Motivering:  Alltid lika glad och trevligt personal. Dem fixar och trixar med lösningar till kundens bästa. Man kommer alltid ut med ett leende på läpparna.

Årets serviceföretag: Frostvikens El- & Bygghandel

Motivering: Att kliva över tröskel till en butik och direkt känna sig välkommen, det är värdskap och service när den är som bäst. En fantastisk butik som fixar det mesta, vilket är viktigt på en mindre ort långt från stora köpcentrum.

Årets serviceperson: Tommy Ek

Motivering: Den finaste Guldstjärnan till en person med stort hjärta och en servicenivå utöver det vanliga. Alltid glad och positiv, fixar för oss alla, turister som Frostviksbor.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Strömsunds kommun

affarsnyttnorr