Göran Bergström. Arkivbild Cathrine Blixth.

Göran Bergström bytte sida – Nu är han Moderat

nyheter

2022-03-21 Göran Bergström hoppade av som Socialdemokraternas tunga namn i Strömsund under våren och under hösten uppgav han dessutom att lämna partiet. Nu har han både bytt parti, till Moderaterna, samt visat sitt intresse att jobba aktivt för Moderaternas framgång. Här berättar han om några bakomliggande tankar som lett till beslutet.

-Idag är världsläget ett annat än vad det var för några månader sedan och jag tycker man får börja tänka i andra banor. Jag har varit med under sju års krig i utlandstjänst och bevittnat de mest fasansfulla folkmord och sett hundratusentals människor på flykt där NATO gick in och räddade landet. Nu får vi åter uppleva dessa fruktansvärda händelser i Europa och som skakar omvärlden.

År 1999 när Berlinmuren föll var 16 länder anslutna till NATO och idag är det närmare 30 länder där de flesta är gamla Ryska stater. När jag hörde moderatledaren Ulf Kristersson säga att om de går framåt i valet ska de arbeta för ett inträde i NATO, det var ord som blev min övertygelse och därmed bestämde jag mig. Jag har varit i diskussion med mina finska vänner och de är för ett inträde i NATO och skulle det ske, ja då betyder det att också Sverige går med, uppger Göran Bergström och fortsätter:

-En annan sak som gjort mig övertygad att gå över till Moderaterna är att försöka få bort både miljöpartiet och kommunisterna ur en socialdemokratisk regering. Som exempel, hur kunde Miljöpartiet ha så stort inflytande att Sverige fick stänga ett väl fungerande kärnkraftverk, som genererade både arbetstillfällen och el till rimliga priser. Nu har elpriserna skjutit i höjden och folk har snart inte råd att hålla värmen i huset. Det är skrämmande och något som måste åtgärdas inför framtiden, avslutar Göran Bergström.

Nu i kväll håller Moderaterna årsmöte på Folkets Hus i Strömsund och då kommer Göran Bergström att nomineras till Moderaternas lista inför höstens kommunalval.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr