Fyra ungdomar döms för överfall på man i Hoting

nyheter

2021-10-7 Nu har dom fallit vid Östersunds Tingsrätt för de fyra ungdomar som misshandlade en man i Hoting svårt i april 2020. Med kofot som tillhygge blev mannen svårt skadad.

Den här händelsen inträffade i början av april 2020, en man i 60-års åldern  i Hoting vaknade under natten av att det small utanför hans hus. Han sprang ut på balkongen och på gården möttes han av fyra ungdomar som hade kommit till byn för att göra upp med mannen. Av vilken anledning framgår inte.

Mannen blev misshandlad med bland annat en kofot, han blödde och blev liggande medvetslös utanför huset. Personerna som utförde misshandeln brände därefter upp sina blodiga kläder. Utöver att ha gett sig på mannen slog de också sönder hans bil.

Det finns vittnen till händelsen.

Nu döms de fyra ungdomarna i 20-årsåldern för misshandel och skadegörelse.

En av dem döms även för övergrepp i rättssak eftersom han hotat en kvinna som lämnat uppgifter till polisen under ett förhör. Straffet blir villkorlig dom och samhällstjänst i 100 timmar.

Två döms till skyddstillsyn och 120 timmars samhällstjänst och den fjärde får skyddstillsyn med samhällstjänst i 140 timmar.

Därutöver ska de betala 11.500 kronor i skadestånd till målsäganden samt 37.249 kronor i skadestånd till hans försäkringsbolag.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr