Frostvikselever åkte till Polen för att lära sig ny pedagogik

nyheter

2016-05-17 I november åkte de första två eleverna till Tjeckien. Nyligen kom två andra elever hem från Polen där de tillsammans med elever och lärare från tre andra länder fått lära sig mer om naturpedagogik och hur man kan använda det i skolan.  – Vi längtar redan tills de kommer till Frostviken i höst, säger Mikaela Hellgren och Melwin Jonasson.

 

Den 24 till 30 april reste elevambassadörerna Mikaela Hellgren och Melwin Jonasson samt läraren Janne Sandström och kontaktpersonen Björn Benz till Polen för det andra projektmötet i det internationella Erasmus+-projektet ”Let’s get school outdoor!”.

Lära sig mer om naturpedagogik

Tillsammans med fyra andra grundskolor i Tjeckien, Finland, Polen och Spanien ska Frostvikskolan utveckla naturpedagogiska ämnesövergripande undervisningsformer. Nu träffades deltagare från alla länder i byn Kowala i Polen.
– Lärare vid värdskolan, elever och deras föräldrar samt kommunen gjorde ett fantastiskt jobb och alla kände sig mycket bra bemötta och välkomna. Vi hade en väldigt intensiv vecka, säger läraren Janne Sandström.

Veckoschemat var fullt med många kulturella, turistiska och vetenskapliga evenemang. Där var även inlagda projektmöten där deltagarna diskuterade framgångarna i projektet.

 

Mikaela och Melwin var elevambassadörer

Det första utbytet skedde i november ifjol. Nu fick två nya elever chansen att delta.
– Vi tyckte att resan till Polen var spännande och rolig med alla nya upplevelser. Vi tyckte att det var roligt att träffa nya personer, få nya kompisar och se hur de har det. Vi fick upptäcka nya saker och lärde oss mycket. Vi längtar redan tills de kommer hit till Frostviken, säger elevambassadörerna Mikaela Hellgren och Melwin Jonasson.

 

Frostviken står värd i september

I september ska Frostvikens rektorsområde stå värd för nästa projektmöte. Mellan den 25 september och 1 oktober besöker åtta till tio lärare och cirka 20 elevambassadörer området.
– Vi hoppas kunna skapa en intressant och innehållsrik vecka där vi från Frostviksskolan kan lyfta fram såväl det pedagogiska arbetet som den fantastiska natur som omger oss, säger Björn Benz.

 

Mer information
Björn Benz, kontaktperson Frostviksskolan, 070-335 31 99

Projektets blogg: http://letsgetschooloutdoor.blogspot.se/

Frostviksskolan1: Melwin Jonasson och Mikaela Hellgren ser fram emot de andra skolornas besök i Frostviken till hösten. ”Vi tyckte att det var roligt att träffa nya personer, få nya kompisar och se hur de har det”, säger de om resan till Polen. Foto: Björn Benz

affarsnyttnorr