Arkivbild Be.

Fritt fram över Strömsundsbron

nyheter

2022-12-15 Strömsundsbron är nu öppen för trafik utan att mötas av hinder med pågående arbete och avstängningar. Arbetet klart fortare än beräknat.

Det är många trafikanter som har fått ta omvägen via Ulriksfors under vissa tider när Strömsundsbron varit helt avstängd. Arbetet med att byta kablar har pågått under flera år och enligt Trafikverkets plan skulle arbetet pågå fram till sommaren 2023.

Men i början av november meddelade Trafikverket att samtliga 60 kabeldelar bytts ut. Det ska göra att bron är hållbar i många år framåt.

Men projektledare John Löfgren uppger att det varit en stor utmaning att byta kablarna eftersom bron egentligen inte är byggd för att man ska göra det. Men arbetet har lyckats bra tack vare ett kompetent team från olika entreprenörer.

Att bron har blivit färdigställd tidigare än beräknat beror på en omläggning i arbetet efter protester och hård kritik mot att den stängts av under så lång tid. Arbetet skyndades därför på och det gav resultat.

Svevia och Trafikverket gick under torsdagen ut med att avstängningarna av bron  är borttagna och arbetet avslutat för året. Nu följer arbetet med att göra båda körfälten körbara och därefter plockas trafikljusen ner. Och nästa år kommer en del kompletterande arbeten att utföras och det ska enligt planen vara klart fram till semestern.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr