Friskvårdseftermiddag med SPF Vattudalen och PRO

nyheter

2023-06-2 SPF Vattudalen Strömsund genomförde i varierande väder den 30 maj sin årliga friskvårdseftermiddag med ca 80 deltagare på den nyligen prisade Strömsunds Hembygdsgård.

  Nyhet för i år är samverkan med PRO Strömsund. Åldersrika, glada pensionärer tog sig an ”friskvårdsslingan” med gott mod. Slingan med 8 stationer erbjöd olika övningar som att kasta bocciaklot i ring, bowling, basketövning, krocket, fotboll mellan pinnar, kasta tärning i rockring, skjuta boll i hink.

Den mest uppskattade verkade vara ”fånga boll på en hatt” som visade på många olika stilar av deltagarna. Vinnande lag med det tvetydiga namnet var ”Ruggugglorna” med 110 p, på andra plats kom ”RolandZ” med 105 p och tredje pris i tävlingen gick till lag ”Gott” med 103 p.

Efter rundan erbjöds möjligheten att delta i en tipsrunda med 12 frågor. Följande fem personer tilldelades första pris: Inga-Brith Nilsson, Roland Bredin, Knut Klefbom, Jan-Ola Bergqvist och ”Sola” Mårtensson. De hade 10 rätt av 12 möjliga.

Förplägnadsgruppen bjöd på varm korv och dricka under eftermiddagen. Vid kaffet med dopp underhöll Karin Wöyer Amcoff och Björn Amcoff med gamla kända låtar. Publiken sjöng med i vissa.

Ordföranden Staffan Oscarsson avslutade dagen med information om kommande aktiviteter samt tackade alla som gjorde eftermiddagen möjlig. Nästa möte för SPF Vattudalens medlemmar är den 29 augusti, då det nalkas surströmming.

Text: Marie-Louise Oscarsson.   Foto: Anders Andrée.

affarsnyttnorr