Fredrik Strömgren spelar inte vidare för ÖIK

nyheter

2024-04-17 Nu uppger ÖIK att Fredrik Strömgren med rötter i IFK Strömsund lämnar ÖIK efter två säsonger. Vilken klubb han siktar på i framtiden framgår inte. Samtidigt slutar backen Max Krogdahl från Norge.

Fredrik Strömgren Forwarden med IFK Strömsund som moderklubb samt den norske backen  spelar inte vidare hos oss, efter två respektive en säsong i gröngult.

-Vi tackar Fredrik och Max Krogdahl för deras insatser i ÖIK-tröjan och önskar dem stort lycka till framåt! Det skriver klubben på sin hemsida.

Strömsundssonen Fredrik Strömgren har bestämt sig att lämna ÖIK men det finns inga uppgifter om någon ny klubb.

Han har gjort flera säsonger i ÖIK under sina år som junior. Därefter har Fredrik spelat i klubbarna Mora och Nybro Vikings. När ÖIK tog klivet upp till hockeyallsvenskan återvände han till Östersunds IK. Och i mars skrev Affärsnytt Norr om Fredriks stora insats och räddade kvar ÖIK i Allsvenskan.

.”Östersunds IK, Jämtlands representationslag i ishockey säkrade under lördagskvällen sitt Allsvenska kontrakt. Fredrik Strömgren, med moderklubb IFK Strömsund, var en av spelarna som bidrog till segern genom två assistpoäng”.

.Nu har Fredrik tagit sitt beslut att inte fortsätta spela för ÖIK och lämnar därmed klubben efter två säsonger.  Den gångna säsongen gjorde han 48 matcher och svarade för nio poäng.

Text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr