Fredrik Strömgren, 23 år skriver på för Allsvenska nykomlingen Östersund IK

nyheter

2022-05-17 Nu är det bekräftat. Strömsundssonen Fredrik Strömgren, 23 år skriver på för Allsvenska nykomlingen Östersund IK efter 4 säsonger i Nybro Vikings.

Fredrik Strömgren växte upp och påbörjade sin hockeykarriär i Strömsund där han spelade fram tills han var 14 år. Därefter gick flytten till Östersund för 9:e klass på Prolympia med hockeyinriktning.

Efter högstadiet blev det 2 år på hockeygymnasiet i Östersund där han spelade i J18 Elit, J20 samt några matcher med A-laget.

Därefter gick flyttlasset till Mora för sista och tredje året på gymnasiet samt spel med Mora IK J20 Super Elit samt även en match med A-laget som då spelade i SHL.

Efter Mora värvades Strömgren till Nybro och blev snabbt en av lagets nyckelspelare. Totalt blev det 171 matcher och 115 poäng i Nybros dress, de sista två åren som assisterande kapten.

Fredrik Strömgren kommenterar flytten på Östersund IK,s Facebooksida

-Det känns fantastiskt roligt att få komma tillbaka till Östersund igen! Jag är jätteglad att jag får chansen att representera Östersund i Allsvenskan, det är något jag är väldigt tacksam och stolt över! Sen ska det naturligtvis bli kul att få komma närmre familj, släkt och vänner också, uppger Fredrik.

Fredrik har vid sidan av hockeyn arbetat som elevassistent på ett par skolor i Nybro samt som hallansvarig på Nybro City Padel och han ska nu avsluta det innan flyttlasset går hemöver.  Därefter tar försäsongsträningen vid på allvar.

Ja det är bara att gratulera ännu en framgångsrik hockeygrabb från Strömsund.

Text: Barbro Ericson

Foto: Magnus Ekeros

affarsnyttnorr