Fredrik Hetta lägger av med ishockeyn

nyheter

2019-10-31 Fredrik Hetta lägger av med ishockeyn. Ex-lövet har flyttat tillbaka till Umeå för att i stället satsa på studier skriver VK.

Fredrik Hetta, med IFK Strömsund som moderklubb, kom till Björklöven inför säsongen 2015/16 och gjorde 7 poäng på 29 hockeyallsvenskan matcher den vintern, skriver Västerbotten Kuriren.

Året efter blev det bara åtta framträdanden i gröngult och han var utlånad till Kristianstad i hockeyettan i slutet av säsongen 16/17.

Han lämnade Björklöven efter den säsongen och har tillhört Västerås de senaste två åren. Efter ett starkt debutår i VIK i hockeyettan så störde en skada honom förra säsongen i allsvenskan och han fick inte förlängt kontrakt i Västerås. Nu lägger han av med hockeyn.

– Jag har beslutat mig för att satsa på annat i livet, säger han till Vestmanlands Läns Tidning.

Faktum är att 27-åringen flyttat tillbaka till Umeå där han har släktingar och har börjat plugga juristlinjen.

– Jag tränade hela sommaren för att fortsätta spela. Men jag visste att chanserna var goda att komma in på juristlinjen. Då började tankarna växa lite. Vad gör jag om jag kommer in?

De skadefyllda säsongerna har varit en bidragande orsak till beslutet om att lägga klubban på hyllan.

– Jag har känt mig väldigt nere och varit less på hockeyn när jag har varit skadad. Det har varit roligt när jag var hel och då har det också gått bra. Men jag har påverkats mycket av skadorna och orkar inte satsa som jag gjort tidigare. Det är för jobbigt med alla bakslag och behöva börja om hela tiden, berättar han för VLT.

Text upplagd: Barbro Ericson

affarsnyttnorr