Fotboll e de roligaste som finns – så tycker flickor 12 i Strömsund

nyheter

2020-09-14 Det är ett nöje att se en fotbollsmatch där spelarna är unga och det mesta är jätteroligt. Nu är det fråga om Flickor 12 i Strömsund som har tränat flitigt under säsongen och spelat flera matcher. Och allt är som det brukar, Ibland blir det vinst och ibland förlust. Om vi förlorar så tänker man inte så mycket på de, uppger en av spelarna.

Anki Henriksson, en av ledarna berättar:

-Ja det här är Flickor 12 och spelar i dag 7-manna, nästa år så kommer dom att spela 9-manna.
Vi spelar i en serie Jämtland-Härjedalen. Vi har spelat 15 matcher i år och vi är ett fantastiskt lag där vi har kul tillsammans. Vi spelar våra sista matcher borta på söndag den 20 september i Hallen där vi möter Sveg och Hallen. Vi har under säsongen tränat 2 dagar i veckan och en gång i månaden har vi månadsfika efter träningen och umgås en liten stund, berättar Anki och fortsätter:

-Är någon sugen på att prova fotboll så är dom välkommen.

Att skapa trivsel och glädje i ett lag är faktiskt A och O. Då kan spelarna lära sig regler och taktik under lättsamma förhållanden och därmed blir det ingen stress om att vara vinnare. Tränare Macke Olsson och ledarna Lillemor Barnerud och Anki Henriksson ska ha en stor eloge för all tid de satsar på att barnen ska kunna spela fotboll och förhoppningsvis om något år gå upp i damlaget för Strömsund.

Bakre raden:
Lillemor Barnerud (ledare)
Meja Svanström
Nellie Eriksson
Anna Zakrisson-Elverum
Macke Olsson (tränare)
Amanda Ehrs
Lovisa Roos
Anki Henriksson (ledare)

Nedre raden:
Amelia Lohela
Elvira Barnerud
Iza Persson
Stina Morin

Liggande:
Tula Wallberg.

Text o Foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr