Bild på de skadade, båda med bland annat fot och benskador.

Förvånad över rättsväsendet

nyheter

2020-09-20 Ja nu har det gått snart två år sedan två unga tjejer misshandlades utanför Folkets Hus i Strömsund av några utländska killar. De blev rejält skadade och Polisen kopplades in. Än har ingenting hänt hos Rättsväsendet. Det upprör bland annat en av våra trogna läsare som bor i Stockholmstrakten. Men nu har Tingsrätten meddelat att rättegången ska ske under höst.

Vi har som sagt en trogen läsare av tidningen på nätet, Wikström, han har sitt ursprung från Strömsund. Han har upprepade gånger hört av sig för att få svar på frågan. ”Har inte rättegången dragit igång än om misshandel där två flickor misshandlades av några utländska gärningsmän 2018?

Svaret hittills har varit: ”Nej, inte vad jag fått fram”. Vi på tidningen har upprepade gånger varit i kontakt med Tingsrätten och frågat, när—- när tänker ni ta upp fallet med misshandeln i Strömsund som ägde rum på natten mellan julafton och juldagen för snart två år sedan.

Åklagarens svar vid Tingsrätten har under tiden varit, det är så många mål nu så vi har inte kommit till det här än. Eller så har svaret varit, ja nu ska det tas upp, det ska ske före nyår, eller…. Det ska ske före sommaren…. Nu är det Coronan … Eller det ska ske nu efter semestrarna.

Nu har vi fått uppgifter att rättegången ska tas upp under den här hösten. Tingsrätten i Östersund har tillskrivit offren att nu ska ärendet upp och Tingsrättsförhandlingarna är beräknade till 1,5 dagar.

Varför tar det sån tid? Wikström är upprörd och uppger själv att han är en orolig samhällsmedborgare. Han tycker det här är mycket märkligt. Det gäller i alla fall en misshandel där båda drabbade flickorna fick uppsöka sjukvård efter överfallet. De har kanske fått men för livet, men ändå händer ingenting hos Rättväsendet. Det är en skam, anser han och tillägger. Ett sånt här ärende ska inte behöva ta så lång tid för att tas upp till tingsrättsförhandling.

Men nu blir rättegången av och vi på Affärsnytt Norr kommer att infinna oss och bevaka rättegången för att delge våra läsare.

Text: Barbro Ericson

Arkivbild: Cathrine Blixth

 

 

affarsnyttnorr