Arkivbild engcon. Tidigare utställning.

Förstärkning i engcons koncernledning

nyheter

2023-12-6 engcon den världsledande tillverkaren av tiltrotatorer, genomför förändringar i koncernledningen. Förändringarna görs i syfte att ytterligare stärka fokus på global försäljning och tillväxt och för att möta kraven på en snabbt växande global marknad.

Från och med den första december 2023 utökas koncernledningen därför med engcons fyra regionala säljchefer.

“Denna strategiska förändring kommer att stärka engcons position som ledande aktör och säkerställer att vi kan möta och överträffa våra kunders förväntningar i en allt mer konkurrensutsatt och global marknadsmiljö”, säger Krister Blomgren, CEO för engcon Group.

Jens Blom, som tidigare annonserat att han lämnar sin roll som CFO, är fortsatt en del av koncernledningen tills hans efterträdare tillträder. I samband med årsskiftet lämnar också engcons CIO Peter Huczkowsky bolaget.

Peter och Jens har under sina år i koncernledningen varit delaktiga i vår resa mot att bli en framgångsrik global aktör i den grävande världen. Vi är glada att Jens stannar kvar i bolaget och vi tackar Peter för den här tiden och önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär”, säger Krister Blomgren.

engcons ledningsgrupp från och med den första december 2023:

Krister Blomgren, VD och koncernchef
Jens Blom, CFO
Anne Vågström, Chief People Officer & Head of IR
Viktoria Winberg, Chief Communication & Marketing Officer
Fredrik Jonsson, Chief Product Technology Officer
Patrik Kutto, Region Director Nordics
Mark Lisman, Region Director Europe
Sam Ryan, Region Director Asia & Oceania
Austin Graham, Region Director North America
Aleksandra Dyba, Head of Production Poland & Strategic Purchasing
Jonas Hasselstam, Head of Production Sweden

engcon är den ledande globala leverantören av tiltrotatorer och tillhörande redskap som ökar grävmaskiners effektivitet, flexibilitet, lönsamhet, säkerhet och hållbarhet. Med kunskap, engagemang och hög servicenivå skapar engcons drygt 400 medarbetare framgång för sina kunder. engcon grundades 1990, med huvudkontor i Strömsund, Sverige och möter marknaden via 14 lokala säljbolag och ett etablerat nätverk av återförsäljare runt om i världen. Nettoomsättningen uppgick till cirka 1,9 miljarder SEK under 2022. engcons B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm.

Upplagd text: Barbro Ericson

Arkivbild: engcon

affarsnyttnorr