Första laddstationen för elbilar på plats i Strömsund

nyheter

2021-09-17 Nu har den första laddaren till elbilar monterats upp i Strömsunds centrum och innan alla tåtar var på plats kom första kunden för att ladda bilen. Det var en kvinna och hennes dotter som var på väg mot Stekenjokk och var i behov av en uppladdning.

Den som monterar den första elbilsladdaren i centrala Strömsund är Stefan från elinstallationsfirman i Östersund, Jemtek –Kraft och han berättar att den första kunden faktiskt kom innan stationen var riktigt färdigmonterad.  Det var en kvinna och hennes dotter som kom från södra delen av Sverige och var på väg att åka upp mot Stekenjokk och besöka Korallgrottan på vägen dit.

Första bilen kom till laddstationen innan Lennart var helt klar med elinstallationen.

Idag strax efter lunch var det klart med installationen av Strömsunds första laddstation för elbilar. Och som sagt, den första kunden var en kvinna som behövde ladda bilen innan hon körde vidare. Hon hade också tagit reda på att det också i Gäddede ska finnas en laddstation, så hon kände sig säker på resan.

Det tog ungefär 55 minuter för ”fulladdning” och då kan man köra ungefär 45-50 mil, lite beroende på hastigheten. Något som förvånar en oinvigd är att det tar nästan en timma att ladda till max.

Enligt kommunens egen information tidigare i år så gjordes en beräkning att en snabbladdare för elbilar skulle vara på plats innan utgången av sommaren 2021.  Och nu finns den där, mellan Apoteket och Team Sportia.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr