Foto privat.

Förskolorna öppnar upp för 15-timmarsbarn igen

nyheter

2020-04-16 Från och med måndag 20 april är 15-timmarsbarnen välkomna till förskolan igen. Det har barn-, kultur- och utbildningsnämnden beslutat. Det meddelar Strömsunds kommun idag torsdag.

Den 16 mars beslutade kommunen att de så kallade 15-timmarsbarnen i förskolan skulle vara hemma för att minska antalet barn och därmed belastningen inom förskolan. Barngruppen kallas så för att de har rätt till just 15 timmars förskola i veckan från och med ett års ålder om deras vårdnadshavare är arbetslös eller föräldraledig med ett annat barn.

Vi vädjade också till alla vårdnadshavare som arbetade hemifrån att om möjligt ha sina barn hemma. Detta eftersom en stor del av personalen var borta på grund av bland annat sjukskrivningar.

Välkomna från 20 april

Nu ser läget inom förskolan mycket bättre ut, och barn-, kultur- och utbildningsnämnden har därför beslutat att från och med måndag 20 april upphäva tidigare beslut.

  • Det känns glädjande. Det är viktigt för barnens utveckling att få delta i förskolans verksamhet tillsammans med andra barn, säger Lars Thorin, chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen i ett Pressmeddelande.

 

affarsnyttnorr