Trafikanter försöker köra via bron trots avstängning

nyheter

2021-08-23 Strömsundsbron hålls stängd under helgerna på grund av upprustning. Trots att det finns stoppskyltar och hänvisning försöker ändå en del trafikanter att passera. Nu kommer bommar att sättas upp.

Det ser ut som en del trafikanter inte skyr några som helst medel. I helgen har det varit incidenter när några, trots väl synliga skyltar att bron är avstängd, ändå försökt köra via bron. Under veckorna är det ljussignaler och Lots, men från fredag eftermiddag till måndag morron är bron helt stängd för trafik och den leds via Ulriksfors – Hallviken.

Nu finns det fordonsförare som trotsar upplysningen att bron är avstängd och försöker ändå passera. I helgen har de som arbetat med bron fått stoppa några bilister och skickat tillbaka dem på rätt väg. Trots stopp- och upplysningsskyltar har de ändå försökt passera den stängda bron.

Det här är något som äventyrar säkerheten för de som arbetar med bron men också för de som försöker passera. Nu uppges att på grund av dessa incidenter kommer Trafikverket att montera upp bommar för att få stopp på trafikanterna.

Enhetschef Marie Louise Norden Svevia och John Löfgren projektledare Trafikverket uppger att det var ungefär en handfull trafikanter som försökte sig på att komma över bron trots att den var avstängd.

-Det var några bilar som försökte åka över bron trots avstängningen men totalt sett flyter det på ganska bra. Men vi planerar att montera upp bommar så ingen ska kunna ta sig upp på bron, uppger Norden och Löfgren som tidningen möter på det temporära platskontoret på Näsviken.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr