Den som vill ha 4:de vaccinationen får vänta på grund av personalbrist i Strömsunds kommun.

Folk är ansvarsfulla – vaccineras på löpande band

nyheter

2021-11-12 Det framgår att de absolut flesta av kommunens medborgare vaccinerar sig mot Covid och nu är det full rulle för omgång tre för många. Antalet som vaccineras inom Strömsunds kommun är mycket högt och beaktansvärt.

Nu står många medborgare inför att ta vaccinspruta nummer tre mot Covid-19. Samtidigt är det högtryck för att vaccinera mot vinterinfluensan. Tillströmningen till mottagningarna i Kommunen är väldigt högt och samma gäller för barn på skolorna som har fyllt 12 år och äldre.

På Hälsocentralen i Strömsund uppger man att det har varit fullt upp att vaccinera alla som vill skydda sig från Covid-19 och nu också inför vinterinfluensan. Under hösten var det därtill närmare 600 utländska bärplockare som kommit till mottagningarna inom Kommunen för att bli vaccinerade. Vissa tog den första sprutan medan andra fick nummer två. Invånarna har över lag varit positivt inställda till att vaccinera sig och många är nu inne på tredje sprutan.

I skolorna vaccineras barnen, det görs på barn som fyllt 12 år och uppåt och har båda föräldrarnas medgivande. Det uppges att bara någon enstaka har avböjt vaccinationen. Extra tillsatta sköterskor har jobbat under en längre tid för att kunna ge den här servicen och tillströmningen är fortfarande hög. Det gäller över hela Kommunen som är uppdelad i Strömsund, Gäddede, Hoting och Hammerdal.

Den som vill vaccinera sig mot vinterinfluensan kan få göra det samtidigt som man får spruta nummer tre mot Covid-19.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr