Flykälenveckan ”drar igång” med fart

nyheter

2023-07-16 Den traditionella Flykälenveckan drar igång på tisdag och på lördag, ja då blir det som vanligt Traktorpulling som både drar tävlande som publik till platsen. En spännande tillställning som bjuder på något för alla.

Det är till mångas glädje att Flykälenveckan håller måttet. Att de satsar på något familjärt och spännande. Det är allt från kakfrossa till kams och pub med underhållning.

Nu är vi redo för det 17:de året med Flykälenveckan med traktorpulling, som Bo Ottosson var upphovsman till. Han hade varit på en tävling med traktorpulling någon stans i Sverige och blev heltänd. Det var något han absolut ville köra igång med i Flykälen och så blev det och en publiksuccé. Första gången arrangemanget kördes var för 19 år sedan men på grund av pandemin blev det uppehåll två år, men festligheterna togs upp igen och nu blir det 17 år med ”öppna spjäll och fullt drag” i byn.

Och som sagt, på lördag då ”drar det igång” med rejäla krafter när det är dags för Traktorpulling som i fjol vanns av Olle Andersson från Hammerdal. Därefter blir det After trucking med prisutdelning.

Ni som vill vara med om en riktig byafest kan läsa programmet i sin helhet i deras annons som finns på vår sida.

Text: Barbro Ericson

Arkivbild: Cathrine Blixth

 

 

affarsnyttnorr