Midvintersaga: En scen ur Midvintersaga. Foto: Nordcirkus

Flera gratis familjeföreställningar

nyheter

2019-10-14 Under hösten arrangerar Strömsunds kommun i samarbete med det lokala föreningslivet ett antal familjeföreställningar. Samtliga är gratis och anpassade för barn upp till nio år.

– Genom förskola och skola upplever barnen musik, dans och teater i olika scenkonstföreställningar. Från föräldrar vet vi att de sedan berättar om detta hemma. Vi vill gå ett steg längre och ge barn och deras anhöriga gemensamma kulturupplevelser, säger kultursamordnare Kerstin Pettersson i ett pressmeddelande.

Tisdagen 15 oktober kl. 18.00 kommer Anders Ågren, Linda Dahl och Olle Tjärn till Hotings Föreningshus med Estrad Norrs Fingret på näsan. Det är en musikföreställning med 20 nya låtar, anpassade för små öron och små kloka tankar. Sångerna handlar till stor del om en dag på förskolan och är enkla för både barn och vuxna att sjunga med i. Trehjuling, balansgång, smyga, blöta vantar, mysstund, ja det mesta av vikt tas upp här.

Lilla Spöket laban

Lördagen 19 oktober kl. 15.00 öppnas dörrarna till Allaktivitetshuset Saga i Strömsund för då spelar Teater DaCapo sin föreställning om Lilla Spöket Laban. Den handlar om att vara rädd, om behovet av trygghet och vänskap och om att få vara den man är. Det är inte alltid det blir som föräldrarna vill. Och är det verkligen sant att pappa spöke inte är rädd för någonting? Detta är en varm, spännande och lekfull föreställning som bygger på Inger och Lasse Sandbergs kända barnböcker om Lilla spöket Laban.

Lilla Spöket Laban

Lilla Spöket Laban: En föreställning om att vara rädd, om behovet av trygghet och vänskap och om att få vara den man är.

Rädda barnen firar 100 år med Halli Hallå och Midvintersaga

Söndagen 17 november kl. 15.00 firar Rädda Barnen sitt 100-årsjubileum på Allaktivitetshuset Saga i Strömsund. Då bjuds alla gäster på fika och Nordcirkus föreställning Midvintersaga. Det är en spännande saga som handlar om det vilda landet högt upp i norr där solen inte syns på flera, flera veckor. Den är genusbearbetad och bygger på Zakarias Topelius berättelse om Sampo Lappelill. Sagan berättas med hjälp av cirkus, jojk, sång och musik.

Underhållande även för vuxna

Redan förra veckan inledde Rädda Barnen sitt firande på Medborgarhuset i Hammerdal där man bjöd på fika och den uppskattade musikföreställningen Halli Hallå med Tetra från Estrad Norr.

-Alla är välkomna till föreställningarna, även de utan barn, betonar Kerstin Pettersson och fortsätter:

-Scenkonst för barn är ofta både underhållande och tänkvärd – även för vuxna. 

Barbro Ericson

affarsnyttnorr