Hela laget samlade.

Far och dotter från Strömsund representerade Sverige i Europamästerskapen i armbrytning.

nyheter

2023-05-28 Roger Eriksson och dottern Johanna är två framgångsrika armbrytare från klubben Strömbrytarna i Strömsund och förra helgen representerade de Sverige i Europamästerskapen i armbrytning i Finland.

Förra helgen den 18 till den 21 maj var Roger Eriksson och hans dotter Johanna uttagna att representera Sverige i Europamästerskapen i armbrytning. Detta Europamästerskap gick av stapeln i Laukaa Finland på Peurunka hotell/gym och fitnesscenter.

Far och dotter, Roger Eriksson och Johanna från Strömsund visar både framgångsrik teknik och styrka i armbrytning vilket har gett dem stora framgångar. Nu senast var de inbjudna till Laukaa i Finland att tävla. Johanna som blir 17 år i juni, hon är svensk mästare och börjar inom kort armbrytargymnasiet i Storuman. Roger får berätta om den stora tävlingen i Finland och framgångarna där:

– Det hela började på torsdag med invägning och registrering av vårt 41 personer stora landslag. På fredagen tävlades det i vänster arm där Johanna gör ett mycket starkt kval i sin klass J18 +63kg och går till final där hon möter en ett år äldre polska, där polskan visar sig vara aningen för stark men vinner ett silver i sin första internationella tävling, berättar Roger och fortsätter:

-Jag går obesegrad genom kvalet i Senior Grand Master -86kg och ställs mot en finländare i finalen. Där får jag övertaget och vinner ganska komfortabelt och tar hem guldet.

-På lördagen tävlade vi i höger arm, Johanna gör återigen ett starkt kval och går till final, där hon ställs mot samma polska som på fredagen och även nu visar sig polskan sig vara aningen starkare och Johanna tar sitt andra EM-silver.

Jag går återigen obesegrad genom kvalet och ställs även jag mot samma motståndare som på fredagen, denna gång var dock finländaren för stark och jag vann ett silver.

Sammantaget ett otroligt EM, första internationella tävlingen både jag och Johanna deltar i och vi åker hem med 2 medaljer var, Johanna 2 silver och jag 1 guld och 1 silver.

Hela det svenska landslaget gör ett otroligt EM och vinner hela 74 medaljer, varav 32 guld, 26 silver och 16 brons. Sverige vinner även lagtävlingen i Junior samt Senior, blir 3:a I Master och vinner överlägset den totala lagtävlingen.

Även Johan och Giovanni Olofsson (far och son) från Blåsjön var med och gjorde bra resultat, Johan 4:a vänster arm och silver höger arm, Giovanni tog silver I både vänster och höger arm, avslutar Roger Eriksson från armbrytarklubben Strömbrytarna.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Privat

 

 

 

affarsnyttnorr