Får jag säga min mening

nyheter

2020-07-20 Vi kunde inte ge ut någon papperstidning inför midsommar i år, att det fanns begränsningar i annonssäljet kunde vi inse, annonsintäkterna skulle sjunka kraftigt i och med att många sommarevenemang ställdes in och det ledde till att vi avstod. Men min ledare kunde ha sett ut som följer.

I papperstidningen fick jag en liten möjlighet att skriva några rader från mitt hjärta i ledaren, men nu då, får jag säga mitt hjärtas mening när vi bara har vår tidning på nätet. Men nu kan jag ta mig tusan inte hålla mig längre, det jäser och det jäser över. Det är som i sagan om ”sötgröten” som svällde och rann ut genom farstun och ut över trappan. Jag kan inte hålla tillbaka längre.

Ja vad är det som pockar på så kraftigt, jo denna oerhörda orättvisa i dagens samhälle. Pengar flödar, mellan både fingrar och tår. De som har ett kapital i botten, de kan söka stöd från staten i alla möjliga sammanhang. Nu är det på grund av ett ekonomiskt krisläge därför att Coronaviruset har drabbat företagare negativt, de med kapital. De söker och får miljonbelopp i stöd. Vad får vi andra som inte har någon form av ekonomisk plattform. Inte ett öre. Det är ingen möjlighet att söka, vi vet redan från scratch att vi blir satta åt sidan. Vi är inte tillräckligt stora. Ja nog om de.

Men vad som är än värre. Läser i press och hör på TV hur man kommit fram till att fattigpensionärerna ska få sänkt pension på grund av att Corona-viruset har kostat staten enorma pengar. Ja just de, de som har det absolut sämst ekonomiskt i landet ska få det än sämre. Tänk efter och lyssna till ditt inre, är det logiskt på något sätt. Att de som har pengar och tjänar pengar ska få bidrag med medel från skattebetalarna och de som fört landet till välbestånd, pensionärerna, ska få stå för kapitalisternas framgångar. Känns det främmande ? Många som idag har pension får ut knappt 10.000 kronor i månaden. Många pensionärer kan inte unna sig något extra. De lever för tusan på ruinens brant men det är inget som tas med i värdebilden hos vår regering.

Hur – hur kan man med riksdagspolitikernas enorma löner, pensioner och avgångsvederlag över huvud taget börja tänka i de banorna att de ska rädda Sveriges framtida ekonomi med att sänka de fattigas pension.

Ja, nu känns det faktiskt riktigt bra, jag har skrivit ner mina funderingar. Jag är säker på att många med mig inser och anser: Är det här rätt väg att gå, ta från de redan drabbade pensionärerna för att rädda Sveriges framtida ekonomi. Ta från de fattiga och ger till de rika.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr