Fängelse för tre män – inbrott och vapenstöld i Strömsunds kommun.

nyheter

2021-08-20 Idag fredagen meddelas domen för de tre inblandade männen som bröt sig in och stal ett vapenskåp i en fasighet i Strömsunds kommun i juni månad. Nu blir det fängelse från drygt två år upp till tre år. Två av de dömda var också inblandade i den så kallade Laxsjöhärvan.

Männen kommer från Östersunds och Krokoms kommun och i juni bröt de sig in hos en fastighetsägare och stal ett vapenskåp i Strömsunds kommun. Brottet blev verkligen verifierat i och med att en polis upptäckte en parkerad bil strax utanför Föllinge under sommaren och däri satt en man och sov. Vid närmare påseende av de saker som fanns i bilen var det bland annat ett vapen som mannen inte hade licens på.

Det rör sig om tre män, två i åldrarna 30 år samt en i 20 årsåldern, de döms för inbrott, stöld och grovt vapenbrott. Det blir fängelse i tre år för de två äldre och två år och sex månader för den yngre. Två av männen ska kvarbli i häkte tills dess domen vinner laga kraft. En av männen avtjänar för närvarande ett fängelsestraff.

Tingsrätten anger därför i sin dom att om mannen hinner avtjäna det straffet innan dess att denna dom vinner laga kraft så ska han omedelbart häktas tills dess att domen blir verksam.

Männen ska också betala ett skadestånd till målsägaren på 4.095 kronor.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr