Arkivbild: Cathrin Blixth

Fängelse för misshandeln av två tjejer i Strömsund

nyheter

2021-04-7 Nu har dom fallit i målet där två ynglingar misshandlade två tjejer utanför Folkets Hus Strömsund i samband med ett julevenemang. Det blir fängelse för de dömda och ska också betala skadestånd till offren.

Misshandel 1:

Ynglingarna har tillsammans och i samförstånd utdelat slag och sparkar mot en av tjejerna. Det hände den 26 december 2018 på Ramselevägen Strömsund. Vilket förorsakade smärta, blånad, en fläskläpp och hjärnskakning. De två begick gärningen med uppsåt.

Misshandel 2:

Samma formulering som i domen för misshandel 1. Den här tjejen misshandlades, det orsakade smärta, blodvite och en knäskada. Killarna begick gärningen med uppsåt.

Det framgår av domen att här finns god beskrivning av händelsen, både från vittnen på platsen och i Polisens rapport. Därtill finns rättsintyg som bevisar vilka skador som påvisats och vilka slutsatser som gått att dra utifrån dem.

De båda killarna döms till fängelse, 10 månader respektive 11 månader. Dessutom ska de betala skadestånd till målsägaren.

Detta är i korthet vad domslutet visar.

PS. Vill tillägga att i några tidigare reportage har vi skrivit att händelsen inträffade 2019, men det var då som ärendet blev registrerat. 

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr