Barbro Ericson

Extra löneökning till pressad arbetsgrupp

nyheter

2016-05-16 Strömsunds kommun satsar drygt en miljon kronor på extra löneökning för socialsekreterare, familjebehandling/socionomer, beroendeterapeuter och biståndshandläggare.
 
Det betyder i snitt 1 500 kronor mer för den som jobbar heltid, höjningen fördelas individuellt.

–         Med hänsyn till en pressad situation och en brist i landet så gör vi denna satsning i år, säger kommunalrådet Susanne Hansson (s) i ett Pressmeddelande.

I samband med årets lönejusteringar gör Strömsunds kommun en särskild satsning på gruppen socialsekreterare, familjebehandling/socionomer, beroendeterapeuter och biståndshandläggare. Det betyder i snitt 1 500 kronor mer i lönekuvertet för den som jobbar heltid. Gruppen fick en snitthöjning med 7,94 procent istället för 2,5 procent.

–         Alla våra medarbetare gör ett viktigt och bra jobb men med hänsyn till en pressad situation och en brist i landet på socialsekreterare med flera yrken så gör vi denna satsning i år, säger kommunalrådet Susanne Hansson (s).

Satsning i miljonklassen Totalt handlar det om en satsning i miljonklassen. Det råder en stor brist i hela landet på socialsekreterare, socionomer och biståndshandläggare. Nu hoppas kommunen på att åtgärden ska ge positiva effekter, till exempel när det gäller rekrytering.

–         Utöver lön till de som redan är anställda är det också en förhoppning att fler väljer att utbilda sig till socialsekreterare. Jag hoppas också att det blir lättare för oss att rekrytera och att några som lämnat yrket söker sig tillbaka, säger kommunchefen Anders Andersson.

Viktig roll i kommunen Karin Näsmark, (s), ordförande i socialnämnden pekar på arbetsgruppens viktiga roll i kommunen för de med särskilda behov, inte minst för utsatta barn.

–         Det är därför glädjande att kommunen kunna avdela de extra medel som behövs för att genomföra den här insatsen, säger hon.

Mer information Susanne Hansson, kommunalråd, 0670-161 61

Barbro Ericson 2016-04-28
 
 

 

 
 

 

 
 

 

 
 
affarsnyttnorr