Ett gediget brottsregister för 20-åring

nyheter

2021-01-19 I sommar, 2020 kunde en yngling i 20-årsåldern gripas på väg att köra ifrån en Polispatrull i Strömsund. Han var nära att köra på några fotgängare och vid Rotnäset kunde han stoppas. Ett gediget brottsregister har därefter nystades upp. Nu väcks åtal vid Östersunds Tingsrätt.

20-åringen står nu åtalad för totalt åtta brott som han misstänks för. Brott som begicks under sommaren 2020. En polispatrull från Strömsund kunde stoppa bilen i sommar som killen färdades i. Ett rätt dramatiskt gripande eftersom han försökte köra ifrån polisen. Folk fick kasta sig åt sidan för att inte bli träffade. Nu är det dags för åtal vid Östersunds Tingsrätt.

Utöver narkotikabrott är 20-åringen misstänkt för en rad andra brott. Han ska ha stulit en bil i Gäddede i den fanns en TV. Han körde den stulna bilen trots att han saknade körkort, det var då Polisen tog honom. Han ska också ha gjort en hel del skadegörelse genom att ha krossat en massa fönsterrutor på polisstationen i Strömsund. Kostnaden för skadorna blev cirka 20 000 kronor.

Han ska också ha stulit en motocross i Strömsund under hösten. 20-åringen har under förhör erkänt samtliga av brotten.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr