Mikael Persson, Stig Engström och Patrik Jemteborn Amelia Sjöbom Fr.v Mikael Persson, Patrik Jemteborn, Amelia Sjöbom, Dag Lundberg, Frida Svanström och Stig Engström

Epa-häng vid industriområdet – iscensatt av engcon

nyheter

2024-07-9 Ungdomarna i Strömsund har ingen stans att hålla till med att köra och sladda med sina Epa-bilar. Det var något som engcons ledning tog till sig och i samarbete med Strömsunds kommun ligger man i startgroparna. Hittills har man fått till ett Epa-häng, där ungdomar kan träffas och hänga. Men sedan blir det köra av.

Michael Persson på engcon berättar den positiva nyheten att nu har man kommit så pass långt i uppbyggnaden av en Epa-plats att det finns vindskydd och bänkar där ungdomar kan träffas. Så småningom ska det bli en grusad och hyvlad bana där de kan köra Epa.

Michael Persson och Stig Engström engcon samt Patrik Jemteborn SUAB, Strömsunds utvecklingsbolag.

 

-Vi har nu skrivit avtal med Kommunen att få ta över de två tomter som de har på Industriområdet, mitt emot engcons lokaler, där vi kan göra något för samhällets Epa-ungdomar som inte har någon bra plats idag att träffas på för att köra och sladda. Det har ju lett till att de samlas på ICA-parkeringen, vid Hembygdsgården eller ute vid Dollar. De spelar hög musik och folk blir irriterade. Därför väcktes tanken hos oss på engcon att här på Industriområdet som ligger utanför samhället skulle det väl passa utmärkt för en Epa-gård, berättar Michael Persson och fortsätter:

 

En av EPA-ungdomarna i Strömsund, Amelia Sjöbom.

 

-Tidigare i vår hade vi planerat en Epa-träff för att lyssna av ungdomarna, men det blev inställt eftersom intresset var för lågt. Men sedan har vi gått vidare, vi har träffat kommunrepresentanter, ungdomar, Polisen och föräldrar och berättat om vår tänkta satsning. Just nu har vi bara satt dit ett vindskydd och några bänkar så ungdomarna kan träffas och hänga eventuellt grilla, därav namnet Epa-häng, än så länge. Så småningom kommer Janne Ottosson att bistå med att grusa och hyvla området och då blir det klart för att köra runt, säger Michael.

Michael Persson uppger att vid tiden skolan börjar i höst då kommer de att ha en officiell invigning.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

affarsnyttnorr

Kommentarer är avstängda.