Stig Engström, Engcons grundare, tillsammans med Hans Majestät Konungen och Hennes Majestät Drottning Silvia. Pressbild

Engcons grundare Stig Engström mottog medalj av H.M. Konungen på Stockholms slott

nyheter

2021-10-27 Den 28 januari i år på Karl-dagen förärades Engcons grundare och ägare Stig Engström med H.M. Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv. På grund av pandemin har H.M. Konungens medalj inte kunnat delats ut fysiskt men nyligen under en medaljceremoni på Stockholms slott kunde Stig Engström motta den ärofyllda medaljen av Hans Majestät Konungen.

 

 
 
Hans Majestät Konungens medalj, tidigare även kallad Hovmedaljen, instiftades cirka 1814 och tilldelas svenska och utländska medborgare för särskilda förtjänster samt dessutom till befattningshavare vid Kungliga Hovstaterna för lång och trogen tjänst. I år tilldelades Engcons grundare Stig Engström medaljen för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv.

På grund av coronarestriktioner har H.M. Konungens medalj inte tidigare kunnat delats ut, men i och med att restriktionerna nu har släppts genomfördes en medaljceremoni på Stockholms slott.

Hans Majestät Konungen var på plats, tillsammans med Hennes Majestät Drottning Silvia, för att dela ut medaljen till Stig Engström och övriga medaljörer.

– Jag är otroligt glad och stolt över att fått vara på plats på slottet och motta den här medaljen personligen, från H.M. Konungen, säger Stig Engström.

2021 förlänas följande personer med H.M. Konungens medalj av 12:e storleken i högblått band:

  • Stig Engström, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv
  • Jacob de Geer, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv
  • Göran Lennmarker, f.d. riksdagsledamot, för sin framstående politikergärning
  • Gerteric Lindquist, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv
  • Magnus Nilsson, för sina betydande insatser inom svenskt näringsliv
  • Anders Wijkman, författare och samhällsdebattör, för sina förtjänstfulla insatser rörande frågor inom tillväxt och miljö.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: Privat

affarsnyttnorr