engcon-kompatibilitet: Cat® Next Gen grävmaskiner (NGH)

nyheter

2023-05-17 engcon är stolta över att kunna meddela kompatibiliteten av engcons nästa generations styrsystem, DC3, med Cat® NGH grävmaskiner i storleksklasserna 13 till 35 ton. Detta kommer att göra installationen av engcons tiltrotatorer och styrsystem på Caterpillars grävmaskiner betydligt enklare än tidigare.

DC3 – Nästa generations styrsystem för engcons tiltrotatorer, bygger på en ny hård- och mjukvaruplattform som underlättar installation och anslutning mot maskintillverkartillhandahållna gränssnitt jämfört med dagens konventionella eftermarknadsinstallationer. Genom att använda gränssnittet för 3:e parts tiltrotatorstöd som nu finns tillgängligt på Cat® NGH blir installationen av engcons tiltrotatorer klar på några timmar i stället för dagar.

– Med ökad efterfrågan av våra produkter på global nivå ser vi det som avgörande att göra vår tiltrotator mer tillgänglig för kunden. Lika viktigt är det att se till att kunden kan få ut det fulla värdet av vad både tiltrotator och maskin kan erbjuda. Med det nya gränssnittet för 3:e parts tiltrotatorstöd tillgängligt på Cat® NGH och vårt DC3-styrsystem kan båda nu uppnås, säger Fredrik Eklind, produktchef för styrsystem på engcon i ett pressmeddelande.

Genom att göra engcons nästa generations tiltrotatorstyrsystem kompatibelt för Caterpillars
3:e gränssnittet, förenklas inte bara installationerna, kunden kan nu också ta del av alla de tekniska funktioner som erbjuds med Cat® NGH i kombination med engcons tiltrotator.

Gränssnittet gör att tiltrotatorn kan styras sömlöst via Cat® NGH-joystickarna. Den är också fullt kompatibel med engcons andra generationens positioneringslösning, ePS v2, vilket gör att tiltrotatorn kan skicka både tilt- och rotationsinformation direkt till maskinen. Positioneringsinformationen kan sedan användas i Cat® NGH funktioner så som: Cat Grade, Cat Payload och Cat E-Fence. En tiltrotator från engcon är nu helt kompatibel och kunderna kan utnyttja all teknik som Cats NGH-grävmaskiner har att erbjuda, samtidigt som hytten lämnas intakt och utan ytterligare sensorer.

engcon’s-styrsystem, DC3, kompatibelt med CAT’s gränssnitt för 3:e parts tiltrotator kommer att finnas på marknaden senare i år, för mer information om produkten kontakta din lokala engcon återförsäljare.

Upplagd text: Barbro Ericson

Foto: engcon

affarsnyttnorr