Pressbild.

engcon fortsätter inom Rallycross-satsningen

nyheter

2023-06-19 engcon fortsätter med som partner i Rallycross-satsningen på elektrifierade fordon när nästa deltävling i VM-serien går av stapeln i svenska Höljes.
 

Världsmästerskapet i Rallycross är i full gång och efter den andra deltävlingen i Hell, Norge, rör sig stallen vidare över gränsen till Höljes, Värmland. Precis som förra säsongen är engcon stolt partner till Construction Equipment Dealer Team (CE Dealer Team) med förarna Klara Andersson och Niclas Grönholm.

Den 1–2 juli går den svenska deltävlingen i FIA World RX Championship av stapeln i de värmländska skogarna. Höljes Motorstadion, inte långt från den norska gränsen är en världens mest ikoniska rallycross-banor, har med sina 1210 meter stått som värd sedan FIA World RX Championship startades år 2014. Den populära evenemangshelgen som går under namnet ”The Magic Weekend” samlar upp till 50 000 åskådare och rallyentusiaster från världens alla hörn.

– Vi är glada över att få vara med i en så spännande hållbarhetssatsning. Inte nog med att satsningen är ett steg mot ett mer hållbart samhälle, det möjliggör även en konkurrenskraftig motorsport. De helelektriska bilarna som har en motorprestanda på 680hk, accelererar från 0–100 kilometer per timme på mindre än två sekunder, vilket är snabbare än i Formel 1. Vi ser fram emot att få ta del av Klara Andersson och Niclas Grönholms prestation på Höljes Motorstadion, säger Aki Järvinen, engcons landschef i Sverige, i ett pressmeddelande.

Elektrifierade bilar i linje med engcons hållbarhetsfokus

Likt fjolårets säsong består årets stall av elektrifierade bilar, en satsning som går helt i linje med engcons ambition mot ett mer hållbart grävande och minskat klimatavtryck.

– engcon ligger i framkant när det kommer till ett hållbart grävande, därför känns det extra roligt att vi även i år är med i satsningen för hållbarhet inom rallycross. Vi kommer att finnas på plats i Höljes och visa produkter från vår webbshop. Besökarna kommer att ha möjlighet att på plats beställa direkt från webbshopen till kampanjpris under tävlingsdagarna, säger Martin Engström, produktchef på engcon.

Upplagd text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr