Engcon förenklar transport och förvaring av tiltrotatorer

nyheter

2021-10-7 Införandet av automatiska redskapsfästen innebär att allt fler grävmaskinister väljer att koppla av tiltrotatorn när det behövs extra gräv- eller lyftkraft. Vid dessa tillfällen kan tiltrotatorn behöva transporteras en bit bort från arbetsområdet eftersom det inte alltid är helt idealiska markförhållanden för att ställa av den just där arbetet pågår. Därför lanserar Engcon nu ett förvaringsställ för tiltrotatorn. Stället löser därmed många transport- och förvaringsutmaningar.
 

För att förenkla hantering av automatiska redskapsfästen vid olika typer av underlag har Engcon tagit fram ett transport- och förvaringsställ där föraren helt enkelt parkerar sin tiltrotator.

– Sedan vi införde vårt automatiska snabbfästessystem EC-Oil utan extra kostnad på våra maskinfästen och överdelen på våra tiltrotatorer, har vi sett en tydlig ökning av att förarna kopplar på och av sin tiltrotator beroende på den typ av arbete de utför, säger Martin Engström, produktchef på Engcon i ett pressmeddelande.

Enkelheten är nyckeln
Stället är byggt i kraftig plåt och kan utrustas med valfri infästning. Stället är utformat för att kunna bäras med pallgafflar, vilket gör det enkelt för exempelvis en hjullastare, skidsteer eller truck att bära tiltrotatorn som sitter skyddad och stadigt kopplad i nedre redskapsfästet.

– Enkelheten med att kunna koppla på eller av tiltrotatorn utan att behöva lämna hytten möjliggör att föraren kan optimera sin maskin utifrån de jobb den utför på ett enkelt och smidigt sätt. Dessutom skyddas de automatiska kopplingarna under tiltrotatorn när den parkeras i transportstället, säger Martin Engström.

Transport- och förvaringsstället har måtten 1200 x 800 mm, vilket är samma som en Europall och passar därmed också i pallställ avsedda för dessa.

Upplagd text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr