Engcon fixar aktiviteter i vått å torrt

nyheter

2019-12-29 I gråmulet väder med regnskurar kom ändå en hel del familjemedlemmar till Engcons aktivitetsdag vid Skidstugen i Strömsund. Men har man roligt spelar det ingen roll att man blir lite våt.

Tomteloppet på skidor lockade många mindre barn att delta och alla blev givetvis vinnare. En fyraåring uppgav att han kunde åka skidor, ”jag har tjuvtränat” sa han och såg förtjust ut.

På plats vid skidstugan fick barn åka med häst och släde, hundspann och träna på skidåkning. De lite större barnen och vuxna fick en genomgång i skidteknik av Laila Kveli och Nils Persson medan Jerry Ahrlin skötte speakerrollen. Tre framgångsrika skidåkare som ingår i Engcons team.

Trots det dåliga vädret blev det stor uppslutning frampå dagen, givetvis fanns många återvändare på plats och många nya ansikten.

Den här blåklädde mannen kommer från Dalarna, måg till Rönnestrand, han skulle gärna flytta till Strömsund, men tror att frun är tveksam.

I grillkåtan fanns en stab som serverade både korv, saft och kaffe. Stig Engström fanns givetvis på plats.

Makarna Ann Britt och Stig Engström serverade fika under dagen.

Stig berättar att när de hade aktivitetsdag i höstas, kom omkring 300 men så många blir det nog inte idag, men det kommer folk hela tiden. Med tanke på vädret så är det ändå väldigt stort intresse. Ja Engcon, dom ställer upp i både vått och torrt.

Barnen hade full sysselsättning och några som kom från södra delen av Sverige hade fått skidor i julklapp och tyckte det var roligt att kunna åka. Hemma har vi ingen snö alls, uppgav pappan till några barn och därför är det roligt att få komma hit.

Text o Bild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr