Familjen Enevåg/Eriksson. Tävlar gör Mamma Malin, Emma och Elias. Pappa Christian är support.

Engcon bjöd till härlig familjedag

nyheter

2021-10-9 Nu har mycket börja falla tillbaka till gamla rutiner efter Corona-restriktionerna. Engcon, som gjort till tradition med familjedagar och tilldragelser har än en gång bjudit in till en dag fylld av aktiviteter. Å vilken dag!

 

Engcons arrangemang lockade många till områdets aktiviteter.

Elias Enevåg med pappa Christian i hand på upploppet efter 700 meter.

På området vid Skidstugan i Strömsund arrangerade Engcon en härlig familjedag där mycket händer. Löpartävlingen lockade ett hundratal deltagare och i knatteklassen var det inte mindre än 50 barn på startlinjen. Här fanns en massa roliga saker att göra.

Från Parasport i Östersund fanns representanter med bland andra Simon Hedström från Mörsil.

Simon är själv rullstolsburen efter en olycka med cross vid 14 års ålder. Han vurpade och knäckte ryggen vilket ledde till att han inte kan gå. Han är ofta ute på föreläsningar och har också med olika sorts rullstolar som bland annat barnen fick testa. Att känna på hur det känns att sitta i rullstol och spela basket Han vill gärna se att också Strömsund bildar en Parasport-förening. Det finns behov säger han.

Här på området finns också möjlighet att få pröva på det senaste inom skytteelektronik. Nina Jonsson och Markus Nordmark från Biathloon Ösersund skötte den biten.

Här har vi  Stig Engström tillsammans med Skidstjärnorna Jerry Arlin och Laila Kveli, Laila som vann Vasaloppet två år i rad, 2013 och 2014 är två som Engcon har i sitt team för att få folk att röra på sig. Arkivbild Engcon.

Den här dagen, med tidig dimma som därefter lättade och det ledde sedan till en solig och underbar dag. Och dagen delades med flera hundra personer vid Skidstugan där det hände något hela tiden, tack vare Engcons engagemang för samhället.

Text: Barbro Ericson

Foto: Cathrine Blixth

 

affarsnyttnorr