En konsert för fred och frihet

nyheter

2022-05-2 Tänk om all världens befolkning kunde uppleva frihet och kärlek utan krig och ond bråd död. Nu är Ukraina utsatt för de mest fruktansvärda överfall en människa kan tänka sig. Ströms kyrka tillsammans med Rotary har arrangerat en konsert där pengarna oavkortat går till just utsatta i Ukraina.

Som Affärsnytt Norr tidigare skrivit om så har några eldsjälar med bland andra systrarna  Malin och Jenny Carlzon jobbat hårt för att konserten i Ströms kyrka kunde genomföras under måndag kvällen. Drygt 200 kom till kyrkan för att lyssna till fantastisk underhållning av våra lokala förmågor. Det var ingen entréavgift men folk kunde swisha pengar till stöd för de drabbade i krigets Ukraina.

Konfransiér för kvällens föreställning var Klas Lindblom som klarade uppgiften med bravur. Här var det glada skämt blandat med dagens allvar.

Prästen Elisabeth Björklund höll en kort predikan om vad som står i bibeln. På många ställen står att läsa om krig och elände. Men det finns också upplyftande text där det bland annat framgår att man måste se framtiden med ljus. Även om det i många fall kan vara svårt där krig och tortyr utspelar sig. Där barn och mammor blir skjutna i det egna hemmet eller på öppen gata. Det som händer i Ukraina är så vedervärdig händelse så det är inget som går oss förbi.

Därför behöver vi som lever i fred och frihet försöka vara till stöd och hjälp för de drabbade.

Konstnär Sandra Norberg hade skänkt en tavla som hon målat och som auktionerades ut för 700 kronor. Pengar som hon skänker till Ukrina.

Här är numret du kan swisha din gåva, nummer: 123 237 2779 Rotary. Totalt under kvällen hade 38.000 kronor kommit in som stöd för Ukraina.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr