Stig Engström, Engcons grundare får känna sig nöjd med framgångarna. Foto: Be

En positiv lägesrapport från Engcon

nyheter

2020-05-26 Grävmaskinister världen över fortsätter gräva trots oron utanför hytten – hyllas av Engcon. En glädjande nyhet i dessa tider, enligt ett pressmeddelande idag tisdag.

Coronaviruset som bröt ut i Kina i slutet av förra året har under våren utvecklat sig till en världsomfattande pandemi. Många branscher har sedan dess påverkats. Samtidigt som många branscher måste rulla på som vanligt, för att upprätthålla viktig infrastruktur. Den världsledande tiltrotatortillverkaren Engcon ser att tiltrotatorn underlättar det isolerade arbetet. Engcon lyfter nu arbetet som grävmaskinister utför världen över med hyllningsvideon ”Engcon works”.

Många grävmaskinister runt om i världen måste fortsätta sina viktiga arbeten med underhåll av järnvägar, motorvägar, skogsbruk och byggkonstruktioner, men med restriktioner så som sänkt maxantal på personer som får vistas på arbetsplatsen och särskilda avstånd mellan personerna som jobbar. De utför ett arbete som inte bara är viktigt för den enskilda entreprenören utan också för samhället i stort. Detta vill Engcon lyfta och hylla.

– Grävmaskinisterna har ett samhällsviktigt uppdrag som de just nu fortsätter utföra, och därför vill vi hylla dem. En fördel i dessa tider är att grävmaskinisten alltid är ganska isolerad och ensam i sin maskin, så arbete kan ju faktiskt utföras i princip som vanligt. Med rätt verktyg kopplade till maskinen behöver de inte kliva ur hytten, förutom när de har rast eller slutar för dagen, säger Stig Engström, grundare och ägare av Engcon.

Situationen är likartad på många olika håll i världen. Tack vare att grävmaskinister arbetar själva och på avstånd från andra personer kan många i bygg-, anläggnings- och konstruktionsbranschen fortsätta sina viktiga uppdrag. Engcon får löpande in rapporter världen över från grävmaskinister som håller igång.

– Många av våra slutkunder uttrycker faktiskt att de knappt hinner med alla sina uppdrag just nu. Det känns betryggande att veta att vissa saker fortsätter som vanligt även i oroliga tider. Det ger hopp om morgondagen när allt det här är över, säger Stig Engström.

Engcons produktionsanläggningar är igång och kunders efterfrågan på både support och reservdelar kvarstår. Något som visar att när mycket annat står still så rullar grävmaskinerna på.

– Vi kan helt enkelt konstatera att grävandet fortsätter och vi är glada att kunna bidra till detta. ”Engcon works”, även under tuffa tider, avslutar Stig Engström.

Titta på hyllningsfilmen ”Engcon works” i vilken grävmaskinister visar vilka typer av arbeten som genomförs just nu runt om i världen: https://youtu.be/HLUsIWdInBE

Upplagt: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr