Efter många ”turer” är den kvaddade bilen borttagen

nyheter

2023-07-27 Nu har den kvaddade bilen som legat på vägrenen mellan Strand och Klövån tagits bort efter många "turer" med olika myndigheter.

Det har varit stor irritation att den polskregistrerade skåpbilen som körde av vägen mellan Strand och Klövån legat kvar tre veckor efter olyckan.

Affärsnytt Norr har varit i kontakt med Trafikverket vid några tillfällen samt PEAB i Strömsund för att bilen måste tas bort, även om den inte va en direkt trafikfara.

Men nu har en bärgare varit på plats och tagit med sig bilvraket. Då kan man undra, varför ska det behöva vara så omständigt att få bort en krockad bil intill vägen. Det beror på att bilen inte är registrerad i Sverige och ägaren inte är villig att ta bort bilen, då blir det en fråga om vem som bär ansvaret och vem som ska betala.

Är det skattebetalarna som ska stå för notan eller är det någon form av  försäkringsärende. Av den här anledningen samt att det uppges att ärendet hamnat mellan stolarna trots flera påstötningar av oss, så har det dragit ut på tiden. Men nu är saken avklarad och bilen borttagen.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr