Danstävling i Strömsund drog storpublik

nyheter

2019-11-15 Fullt ös på Folkets Hus i Strömsund när danstävlingen ordnades för tredje året i rad. Publiksuccé med full salong, 270 personer i publiken. Kvällens vinnare blev "Salladskungen" Kurt från Eide med partner Inger.

Åtta par tävlade i årets succéfyllda dansuppvisning på Folkets Hus i Strömsund och det dansades bugg och valfri dans med fullt ös och till publikens jubel. Detta tilldragande arrangemang, som går i Lets Dance tecken, utfördes för tredje året och så fort biljetterna släpptes stod det inte på förrän de var slutsålda. 

Kurt Solem är ordförande i Strömsunds bugg- och dansklubb Thunder som arrangerade tävlingen ger dansarna beröm. Till och med företagare ställde upp som inte hade någon tidigare erfarenhet att dansa, men de gick in för tävlingen stenhårt och fick träna åtskilliga timmar.

Den här formen av danstävling gjorde egentligen entré i Strömsund på Pelarsalen för drygt tio år sedan. Därefter blev det uppehåll ett antal år men så drogs arrangemanget igång i gen för tre år sedan. Företagarna vill gärna vara med och visa av att de finns med i olika sammanhang, här är det fråga om underhållning. Kanske en form av marknadsföring.

Text: Barbro Ericson

Foton: Anders André

affarsnyttnorr