Lärcentrum i Strömsund.

Distansundervisning ska bli räddningen i glesbygd

nyheter

2024-04-3 Det råder brist på behöriga lärare i glesbygdskommunerna och det är inget nytt. Men nu vill ett antal kommuner göra det möjligt med distansstudier med hjälp av Linköpings universitet. En lösning som kan locka till studier.
.
.
Från och med hösten kan man läsa fristående kurser med koppling till läraryrket på lärcentrum i Strömsund, men på distans mot Linköpings universitet. Det handlar bland annat om kurser i svenska, matematik eller pedagogik som man sedan kan tillgodoräkna i en kommande lärarutbildning. Men kurserna riktar sig också till lärare som vill bredda sin kompetens.
.

Heidi Sundelin, biträdande rektor på vuxenutbildningen i Strömsund tror att efterfrågan blir stor till den här typen av kurser.

De fristående kurserna ges på distans vid lärcentrum på 16 orter från och med hösten 2024. Ansökan stänger 15 april precis som övriga universitetsutbildningar.

Distansstudier är inget nytt men däremot att lärcentrum i Strömsund erbjuder lärarutbildningar är något nytt. Tidigare har man haft liknande utbildning för sjuksköterskor och det föll i god jord.

Text o arkivbild: Barbro Ericson

affarsnyttnorr