Foto: Polisen nätet och är inte direkt kopplad till reportaget.

Där rök körkortet

nyheter

2021-07-7 Polisen fortsätter att vara aktiv att kontrollera och stävja fartsyndarna i trafiken och på tisdag eftermiddag fanns de i trakterna av Hammerdal. Där stoppades bilar som körde alldeles för fort och förare fråntogs körkort.

Enligt Polisen ska en bilist kommit körande i en hög hastighet utanför Hammerdal på en sträcka där det är tillåtet att köra 90 kilometer i timmen. Här uppmättes hastigheten till 170 kilometer och det blev ett kännbart straff för fartsyndaren. Körkortet rök och det blev böter.

Under kvällen fortsatte kontrollen i närheten av Hammerdal och här stoppas ytterligare två förare som inte höll hastighetsgränsen. Den ene föraren körde 122 kilometer i timmen på en 90-sträcka och blev av med körkortet samt bötfälldes. Nästa bil som noterades köra för fort, 112 kilometer i timmen, föraren klarade sig från att mista körkortet men det blev böter.

Vid 13-tiden stoppas en bilist på E45 söder om Strömsund. Misstanke uppstår att den kvinnliga bilföraren är påverkad av narkotika. Hon får följa med för provtagning och förhör. En anmälan upprättas.

Vid 18-tiden stoppades en bilist på E45 söder om Strömsund. Föraren hade kört 112 km/timmen på en 90-sträcka. Böter utfärdades.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr