Dålig tillit till Myndigheterna – det bevisar kvaddade bilen på vägrenen – Uppdatering

nyheter

2023-07-23 För tre veckor sedan körde en polskregistrerad bil av vägen mellan Strand och Klövån och där ligger bilen fortfarande på vägrenen trots påpekan till Trafikverket. Uppdatering måndag:

Uppdatering om ärendet 08.15 måndag:

Vid morronens kontakt med Trafikverket, Jörgen Stattin, och PEAB i Strömsund Christoffer, ska ärendet nu vara nära en åtgärd. (bild på bilvraket är mejlat till Stattin).

Den trafikledare som vi tidigare haft kontakt med har semester och nu är det Jörgen Stattin som förhoppningsvis tar tag i ärendet. Han kommer att kontakta PEAB i Strömsund som i sin tur ger en Bilbärgare i uppdrag att omgående ta bort bilen. Av förståeliga skäl, kan inte PEAB ge order att utföra bärgningsarbetet innan Trafikverket har gett dem uppdraget.

Men nu ska bilen tas bort med det snaraste, det är svaret vi fått nu på måndagmorron.

Text: Barbro

Två veckor hade gått efter en singelolycka norr om Strand mot Klövån där en polskregistrerad bil kört av vägen. Två personer fördes till sjukhus. Att ta bort bilen verkade ingen ha ansvar för och många privatpersoner hörde av sig till Affärsnytt Norr, att undersöka varför bilen inte blivit bortforslad. Den är en trafikfara. Vi ringde Trafikverket.

Daniel Mossberg som är trafikinformatör på Trafikverket når vi och han kan ge ett svar:, och blir upprörd att bilen ligger kvar efter två veckor.

-Är bilen kvar? Det här är absolut inte bra att den är kvar efter två veckor. Jag ska ta tag i det här omgående så bilen kommer bort. Här måste det ha skett en miss i kommunikationen för vi ska få inrapporterat från Polisen när något sån här händer. Jag förstår mycket väl att folk reagerar och tycker både att det ser illa ut, men framför allt är det en trafikfara när bilar bromsar in och vill se vad som har hänt. Men jag ska lämna över ärendet och hoppas att bilen omgående kommer bort.

Hör och häpna, bilen ligger fortfarande kvar på vägrenen och folk fortsätter att irritera sig på den nonchalans som Trafikverket visar i det här fallet. Nu har det inte enbart gått två veckor utan tre veckor.

Ja det är bara att fortsätta stöta på, men det ska man inte behöva göra i ett sånt här ärende när Trafikverket har fått information och lovat att snabbt vidta åtgärder.

Text o foto: Barbro Ericson

affarsnyttnorr