Privat arkivbild.

Dags för Dunder i Strömsund

nyheter

2019-07-8 Visste ni att Dundermarknaden startade 1984 med fyra "dygn" av aktiviteter. Det blev resultatet efter en succé året innan då IFK Strömsund arrangerade "Superstar" med flera kända idrottsstjärnor som agerade och tävlade i olika jippon. En helg som visade sig bli den stora höjdaren i Strömsund. Nu är det dags igen för ännu en Dundermarknad.

På fredag drar Dundermarknaden, eller Dunder som det heter i var mans mun. Ett arrangemang som är sommarens stora dragplåster. Då har många lagt sin semester och en given helg för hemvändare. Dunder har under åren haft bra artister som har lockat. På den gamla goda tiden blev det publikrekord när Jerry Williams uppträdde. Men det var då de…..

Läs  Dundermarknadens annons på vår sida, där hittar du allt som händer under helgen. Uppträdanden, öltält, knallar och utställare samt tivoli är några punkter ur programmet.

barn

Det finns också en hel del att göra på dagtid. Här har den yngre generationen placerat sig på en ”drömskoter”. Arkivbild: Be

DSC00099

Även i år är Annica Nyholm Carlsson marknadsarrangör och på FB skriver hon:

ny annica

”Nu har vi kickat igång Dunderveckan och hoppas alla är taggade för en makalös härlig helg”

Det mesta har en historia – även Dunder

Dundermarknaden började 1983 med namnet ”Superstar” som ett 75-årsjubileum för IFK Strömsund, med flera gamla idrottsstjärnor som gäster. Eftersom det blev succé ville IFK följa upp med ett evenemang även följande år, och 1984 anordnades Dundermarknaden för första gången med kända artister som Svenne o Lotta Hedlund och Ted Åström.

Marknaden är numera Jämtlands tredje största sommararrangemang efter Storsjöyran och Epo Norr, berättar historien. 

Som sagt, det va då de och nu är det andra tider, men fortfarande är det Dunder som drar storpublik till Strömsund. En varierande helg där nettot av intäkterna går till ungdomsidrotten inom IFK.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr