Thomas Lundström, ICA Simonsons anser att kunder över lag sköter sig bra i butiken.

Covid-19 ökar i omfattning

nyheter

2021-04-12 Under senaste veckorna har flera fall av Covid-19 rapporterats i bland annat Strömsunds kommun. Nu är det snart ingen ort som klarat sig.

Vissa personer har fått både första och andra vaccinationen mot Covid-19 men det är långt ifrån alla. Nu visar det sig att flera fall har rapporterats både från Hammerdal och Strömsund. Så nu gäller att verkligen hålla avstånd och hålla ut. Det ser inte allt för ljust ut just nu och då är det extra noga med att inte utsätta varken sig själva eller andra för risken att bli smittad.

Vid affärerna uppmanas folk att handla ensam och inte ta med sig hela familjen in. Annat är det givetvis för de som är i behov av följeslagare. Men är det något som fungerar i praktiken kan man fråga sig. Thomas Lundström som driver ICA Simonsons i Strömsund.

-Vi har satt upp väl synliga skyltar utanför butiken där vi uppmanar våra kunder att handla på egen hand. Inte att hela familjer följs åt. Vi har förhållningsnormer från Svensk Handel att gå ut ifrån om vad vi kan göra för att förhindra smittspridningen. Vi kan upplysa folk om olämpligheten om de kommer i sällskap. Men vi kan absolut inte visa ut någon ur butiken om de själva inte vill gå, uppger Thomas.

-Det är upp till oss att informera men personalen ska inte ha ansvar att agera ordningsvakter för då finns risken att man kan stöta på någon aggressiv kund. Personalen ska inte känna sig utsatt och vi ska värna en trygg arbetssituation, uppger Thomas.

Den här pandemin ser ut att gå i vågor, det har varit rätt lugnt ett tag och så blossar den upp med fart.

Thomas anser att det över lag har gått riktigt bra under pandemin för folk över lag har skött sig riktigt bra. Men visst sätter det sina spår och Cafeterian har haft problem uppger han.

Men nu är det bara att hoppas på bättre tider med fortsatt vaccination och allmänhetens försiktighet och ansvar.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr