Covid-19 i stor spridning inom Kommunen

nyheter

2021-04-23 Arbetsplatser och skolor uppges ha blivit drabbade av Covid-19 i stor omfattning de senaste veckorna inom både Strömsund och Hammerdal. Insjuknade personer uppger att den som inte drabbats kan inte sätta sig in i vilket lidande det innebär.

En yngre kvinna i Strömsund drabbades av Covid-19 och blev inlagd på Östersunds sjukhus. Hon beskrev vilken fruktansvärd upplevelse det var, att inte kunna andas ordentligt och fick därigenom ångestupplevelser. Att inte kunna få ordentligt med luft och ha ett stort tryck över bröstet.  Covid-19 är en farlig sjukdom och det är något som alla ska ta till sig och inte nonchalera sjukdomen, uppmanade kvinnan.

Det kommer rapporter hela tiden om sjukdomsfall och folk har blivit inlagda på Östersunds sjukhus. På flera arbetsplatser och skolor härjar sjukdomen. Så ta Covid-19 på allvar. Ordna inte träffar och fester där flera är tillsammans. Och samma sak ute i samhället, håll avstånd och va försiktig.

Några skolor är stängda eller har varit stängda ett tag.

Hammerdalsområdet

  • Förskolorna Åshagen, Mobacken och Fyrås: Stängt onsdag 21 april till och med fredag 23 april.
  • Greveholms förskola: Stängt torsdag 22 april och fredag 23 april.
  • Grevåkerskolan årskurs F–4 och Grevåkers fritidshem: Stängt torsdag 22 april till och med tisdag 27 april.
  • Grevåkerskolan årskurs 5–9: Distansundervisning torsdag 22 april till och med tisdag 27 april.

Strömsundsområdet

  • Bredgårdsskolan årskurs 1–5 samt Bredgårds fritidshem: Stängt torsdag 22 april och fredag 23 april.

Personalfrånvaron beror framförallt på riktlinjerna kring covid-19 och att många ur personalen just nu väntar på provsvar.

Tack och lov har vaccineringen kommit igång där äldre fått både första och andra sprutan. Men det är nog att räkna med flera månader innan samtliga tilltänkta fått vaccinet.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr