Covid-19 drabbar Strömsundsbor i stor omfattning

nyheter

2021-05-11 Flera företag i Strömsunds kommun drabbas av personalens Covid-19 smitta och håller dem hemma. Men också skolorna drabbas och det är distansundervisning. Testa er och stanna hemma tills svaret visar att provet är negativt där det finns risk att ha kommit i kontakt med smittan.

Vid besök hos ett företag på måndag sitter chefen ensam på kontoret och verkstaden gapar tomt. Vad är det som har hänt, blir frågan.

-Någon ur personalen har varit i kontakt med Covid-smittade personer och därmed är de hemma tills de har tagit prover och när det visar negativt är de välkomna till jobbet igen. Givetvis drabbas kunderna, jag sitter ensam här och har ingen möjlighet att ge den hjälp de behöver. Det är tragiskt, säger företagaren.

På flera affärer i Strömsund har personalen drabbats och styrkan är minimerad under en tid.

På Vattudalsskolan och Hjalmar Strömerskolan i Srömsund är det distansundervisning under tisdag och onsdag.

Hjalmar Strömerskolan går över till distansundervisning för alla årskurser vecka 19, detta efter bekräftade fall av covid-19 på sju av skolans program. Även Vattudalsskolan i Strömsund kör distansundervisning tisdag 11 maj och onsdag 12 maj. Besluten är tagna i samråd med Smittskyddet.

På grund av ökad smittspridning gäller följande. Berörda elever och vårdnadshavare får information löpande, uppger Strömsunds kommun.

Ännu en uppmaning till folk, samlas inte till fest, oavsett om det rör sig om unga eller äldre. Som smittspridningen ser ut idag är det stor risk att bli drabbad. Och den som varit i kontakt med en smittad person, testa dig och stanna hemma och invänta provsvar.

Text: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr