Fr.v Rebecka Modin, Anna Thörn, Christer Modin, Nicole Borruso. Längst fram Liv Modin.

Café Tomten: ”Har gått långt över förväntan”

nyheter

2022-06-23 Cafét som ligger vackert beläget vid Ströms Vattudal har mer än ett fint läge att erbjuda. Rebecka Modin, en av de som driver Café Tomten i Strömsund har haft som dröm sedan hon var liten att driva ett fik. Idag gör hon det med ett gäng som förstår sig på både smak och service, men under planeringsstadiet så kände hon att det var en skräckblandad förtjusning, men som nu övergått till enbart förtjusning och glädje. Allt har gått långt över förväntan och kunderna strömmar till. -Då känner man att man gjort ett bra jobb, säger Rebecka.
Vi pratade med Rebecka i torsdags och då hade de precis haft middag för ett större sällskap.
Hon berättar:
-Vi har haft en busslast på 65 personer ikväll från Östersund. De har åkt runt Vildmarksvägen. De for igår morse från Östersund och stannade här för kaffe och stutar innan de åkte vidare. Sedan har de åkt vildmarksvägen runt och på vägen tillbaka åt de middag här. Det är första gången som Café Tomten tagit emot ett så stort gäng som vi gjorde idag. Magiskt och vilket teamarbete vi hade. Igår hade vi även gäster från Örnsköldsvik. De skulle också åka Vildmarksvägen. De var ett sällskap på 30 personer. Vi har även haft gäster från Nederländerna, Tyskland och Danmark, men det har varit mest Strömsundsbor och inte så mycket turister än. De som varit här har varit helt lyriska och glada över att vi piffat upp och vågat satsa på det lokala. De har önskat lycka till och det är många som kommer tillbaka och blir stamkunder. Det har gått långt över förväntningarna men i början var man lite rädd för vad man gett sig in på. Jag kände att det var nåt slags skräckblandad förtjusning. Men att höra hur himla nöjda kunderna är och att det pratas om det på byn så är det ju det som driver en. Då känner man att man gör ett bra jobb.
Jag har ju i många år drömt om att öppna ett fik, ända sedan jag var liten. Jag brinner för service och jag gillar att baka. Jag och mamma fick höra i vintras att arrendet sagts upp och då blev båda liksom, gud va roligt det hade varit och då började man tänka igenom det. Sedan började min bror prata med Anna från Rossön om att hyra här och sedan bara spann det vidare och vi bestämde i januari att vi skulle ansöka om att arrendera.
Favoriter på menyn
Kungarödingen har varit väldigt populär. Tomtevåfflorna med räkor och Cremé Fraische har också många varit intresserad av.
Satsar på ungdomar
När skolan slutat så börjar de på rullande schema. Det är ett sätt att hjälpa dem komma in på arbetsmarknaden och vi har verkligen letat ungdomar som vill jobba och göra ett bra jobb.
Vi har fått in så himla fina ungdomar, avslutar Rebecka Modin.
Affärsnytt Norr rekommenderar att göra ett besök på Café Tomten med vackert läge, en meny som frestar smaklökarna och en personal som brinner för service.
Text och foto: Cathrine Blixth
affarsnyttnorr