Buss med passagerare har kört av vägen mellan Hallviken -Ulriksfors

nyheter

2021-10-31 Strax efter klockan 16.00 idag söndag gick en buss av vägen i riktning norrut med 35 passagerare mellan Hallviken och Ulriksfors. Bara strax efter att den svängt av väg E45. Ingen person kom till skada.

Larmet kom till Räddningstjänsten strax efter klockan 16.00 idag söndag att en buss med 35 passagerare hade gått av vägen mellan Hallviken och Ulriksors. Enligt Räddningstjänstens inre befäl, Mats Kronsten, hade bussen gått av vägen bara en kort sträcka efter att den tagit av väg E45 vid Hallviken.

Han uppger att bussen har hållit låg hastighet och kanat ner i diket. Bussen hamnade så illa att inga passagerare kunde ta sig ut via dörren. Kronsten uppger att bussen låg inte på sidan men det fanns ändå hinder för passagerarna att komma ut innan Räddningstjänsten hjälpte till att evakuera samtliga. Och vid 17.30 uppger han att allt har gått smidigt och bra med att få ut passagerarna. En extra buss hade kommit på plats för att ta dem vidare norröver. Ingen person kom till skada.

Under viss tid var vägen helt avstängd men vid 18.15 var den framkomlig med viss begränsning. På måndag kommer bussen att bärgas.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr