Brotten når oanade höjder

nyheter

2017-01-2 Morden i Sverige ökar. Våldtäkterna ökar. Rån och övergrepp ökar. Politiker som tar utvecklingen av sexbrott på största allvar är Ebba Busch Thor (KD) och Andreas Carlson (KD). Skärpta straff.

Sverige har tappat fotfästet vad gäller brott, och i första hand grova brott. Våldsbrotten, sexbrotten och utförda mord har skenat i höjden. Det visar statistiken. Under 2016 skedde 105 mord i Sverige. En tidigare nedåtgående trend har brutits. Det här är ett gigantiskt samhällsproblem, inte enbart ett polisiärt problem. Nu ökar det dödliga våldet och morden. Risken för att ännu fler oskyldiga drabbas blir allt större.

Det rapporteras om våldtäkter och gruppvåldtäkter daglig dags. I en artikel i Svenska Dagbladet kan vi läsa hur Ebba Busch Thor och Andreas Carlsson Kristdemokraterna kräver hårdare straff för sexbrott. Straffet för sexbrott måste skärpas, oavsett om förövaren är svensk eller utländsk. Män med utländsk härkomst skall leda till utvisning.

Ska samhällsutvecklingen av idag hämma människors frihet och sätt att leva. Folk vågar inte gå ut ensamma när det börjar mörkna. Knappt någon förälder vågar skicka sina barn att gå ensam till grannen utan uppsikt. Flickor/kvinnor är rädda för våldtäktsmän när de går ut. Kom ihåg att detta inte är enbart ett storstadsproblem. Vi har dem betydligt närmare inpå våra knutar.

Barbro Ericson

 

 

affarsnyttnorr