Bron över Sjoutälven stängs – Boende får åka via Norråker

nyheter

2021-10-29 Idag fredag klockan 12 stänger Trafikverket bron över Sjoutälven vid Svansele .Nu har man kommit fram till att den är  i för dåligt skick och ingen trafik får passera. Nu blir det omväg över Norråker.

För att komma till Svansele, Sjoutnäs, Blomhöjden och Härbergsdalen har man passerat bron över Sjoutälven. Men nu har Trafikverket upptäckt att bron måste stängas med omedelbar verkan på grund av brister. Det kommer att ske på obestämd tid, enligt deras information.

Daniel Hallberg, broförvaltare på Trafikverket uppger att de har gjort en inspektion och upptäckt skador i betongen som inte går att laga. Därför stängs bron med omedelbar verkan.

De som bor i byn Svansele och där ovanför måste nu ta vägen över Norråker för att komma fram. En omväg på runt 3 mil och det är inget man kan känna sig till freds med. Nu funderar trafikverket på om en tillfällig bro kan sättas upp över Sjoutälven.

En ny bro finns med i projekteringen men när den kommer på plats är det ingen som vet. Det här är något som drabbar byborna som åker vägen över Sjoutälven och nu ska behöva köra omvägen via Norråker. Det blir en rejäl omväg om man till exempel ska till Strömsund och ännu värre om resan sker mot Gäddede.

Text: Barbro Ericson

Foto: Trafikverket

affarsnyttnorr