Bränslepriset stiger och pendlarna drabbas värst

nyheter

2022-03-4 Idag fredag steg bränslepriserna ytterligare och en liter diesel kostar nu 24,77 kronor och bensin strax över 21 kronor. En hård utmaning i första hand för de personer som pendlar till sina jobb. Ohållbar utveckling uppger många.

Många är idag bekymrade över de ovanligt höga bränslepriserna som i första hand drabbar många som pendlar till jobbet. Men också åkeribranschen med många flera.  Politikerna måste jobba hårt för att få igenom en skattesänkning på bränslet. De personer som pendlar varje arbetsdag kommer så småningom inte ha råd att köra till arbetsplatsen med de höga bränslekostnader som skenat i höjden. Det anses vara nog nu och politikerna måste göra något så bränsleskatten sänks. Och det måste göras NU.

Enligt hämtad information beror den snabba höjningen av bränslepriset i stor del på att Ryssland som är världens tredje största oljeproducent som i och med kriget medfört att priset på råolja stigit kraftigt sedan landets invasion av Ukraina. På en vecka har Brentoljan ökat med över 13 procent till 111 dollar per fat. Det är den högsta nivån på åtta år.

Text: Barbro Ericson

affarsnyttnorr