Bokhandeln utökar utbudet när efterfrågan finns

nyheter

2022-05-2 Paret Linda och Micael Rislund tog över Strömsunds bokhandel i fjol när förra ägarna avslutade sin verksamhet. Det går bra för det unga och sortimentet utökas allt eftersom efterfrågan ökar.

I fjol tog Linda och Micael Rislund över Strömsunds Bokhandel Ugglan efter att tidigare ägarna Barbro och Lasse ville ägna sig åt annat. Intresset hos paret Rislund hade funnits under en längre tid men till slut vågade de sig på att satsa. Deras intresse av att driva egen verksamhet i Strömsund beror på att det är här de vill bo och verka. Och det råder ingen tvekan om att de gjorde rätt satsning, men det gäller att hänga med på vad som efterfrågas och inte vara rädd för nya grepp. Micael berättar:

-Både Linda och jag vill bo här i Strömsund, på Näsviken, med våra tre små barn. Det känns bra och tryggt. Jag själv startade upp en firma för två år sedan där jag hjälper företag med IT och reklam. Och när bokhandeln var till salu så fanns intresse hos oss att ta över. Tack vare att vi har ett varierat sortiment och med varor som folk behöver så går det bra. Största omsättningen för oss är ju tobaksvaror men det måste hela tiden investeras i ytterligare varor för att ligga i framkant.

-Vi har investerat en hel del i kontorsmaterial och nu senast har vi tagit in färgpatroner till skrivare. Dessutom har vi kuvert och annat kontorsmaterial, uppger Micael.

Hur är det med bokförsäljningen, köper folk böcker?

-Ja det säljs bra och framför allt under bokrean och då har folk innan rean tagit reda på vad som finns hos oss och lägger en förbeställning. Så var det ofta under pandemin, de beställde på telefon och kom bara in och hämtade kassen med böcker men de kan också handla på nätet och hämta här, berättar Micael.

Det gäller att hänga med i utvecklingen eftersom dagens, framför allt unga, vet vad som är ”inne” och Games Workshop är en av de senaste nyheterna.

-Det var företaget som kontaktade oss när de såg att det inte fanns några återförsäljare i vårt område och undrade om vi ville bli det. Jag kollade då om det fanns något intresse för deras produkter i Strömsund och det gjorde det så nu finns det i butiken, berättar Micael.

Det här är ett spel som går ut på att bygga upp en armé med gubbar och fordon och man tävlar mot en annan spelare. Enkelt uttryck är det som en form av schackspel men i större format. Eller så kan man välja ett spel för att måla tillsammans. Games Workshop är att det är miniatyrer, små figurer eller fordon).

Figurerna är omålade från fabrik och en stor del av denna hobby är att måla dessa miniatyrer enligt tycke och smak eller efter någon av de många färgscheman som redan finns.

En annan nyhet som finns i bokhandeln köptes in efter visning på en Mässa är Paper blanks, en anteckningsbok med vackra omslagspärmar och finns i flera färger och storlekar. Den har visats vara en uppskattad present och syns bland annat på plats i vackert stylade hem. Också en innegrej kan man säga.

Det är fantastiskt trevligt att följa två unga företagare i Strömsund som vill satsa och som verkligen trivs med tillvaron.

På visningsbilden ser vi Ann Pålsson, Micael och Linda Rislund. Fattas på bild är Rigina Ahlf.

Text o foto: Barbro Ericson

 

affarsnyttnorr